De Moestuinwinkel is ontstaan vanuit een eigen behoefte. Wij konden namelijk geen winkel vinden waar wij al onze spullen voor het seizoen konden kopen, die een ecologische visie nastreeft én (niet onbelangrijk) prettig werkt om te bestellen. Na een tijdje hebben we besloten om zelf deze winkel te starten.

De Moestuinwinkel faciliteert in alles van zaaien tot oogsten. We zijn hierbij niet vies van een beetje stijl en wat mooiere vormgeving. Wereldwijd komt er gelukkig een steeds ruimer aanbod van mooie tuinproducten die niet zijn ontworpen door een agrariër of hovenier. Wij hopen dit in de aankomende jaren steeds meer naar Nederland te kunnen brengen.

Wij kiezen nauwkeurig onze leveranciers en kijken hierbij naar hun achtergrond, productieproces, levering en verpakkingsmaterialen. De producten moeten duurzaam zijn en/of ecologisch. Dit is nog wel eens een lastige puzzel. Zo zijn biologisch afbreekbare producten natuurlijk hartstikke mooi, maar als dit betekend dat er elk jaar een volle winkelmand met spullen moet worden besteld en verzonden is dit natuurlijk minder ecologisch. Om deze reden bieden wij minder eco-vriendelijke producten, die wel erg lang mee gaan. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare plantenbinders van plastic of supersterk Carbon Steel handgereedschap.

Onze focus ligt uiteindelijk op duurzaamheid, ervaring en personalisatie.

Duurzaam
De meeste harde materialen in een tuin zijn vaak van kunststof. Ook zijn de meeste zaden en planten voor in een moestuin geteeld met veel kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Een moestuin aan leggen en in te richten met duurzame materialen is op dit moment erg lastig. Duurzame tuinartikelen zijn simpelweg slecht beschikbaar, dit komt hoofdzakelijk door het geringe aantal verkopers van moestuinartikelen en het feit dat de meerderheid van de gevestigde moestuinierders hier minder waarde aan hecht. De nieuwe generatie van tuinierders gaat hierin worden voorzien door de Moestuinwinkel.

Ervaring
Meedoen is belangrijker dan winnen, of in dit geval de ervaring is belangrijker dan de oogst. Het gevoel van buiten nuttig bezig zijn is leidend in alle uitingen van de Moestuinwinkel. De ervaring van het laten groeien is subjectief één van de beste dingen die er zijn. Met je handen in de bodem, de eerste scheuten op zien komen en het zien van de eerste vruchten. Bij de Moestuinwinkel draait het om deze ervaringen en alles wat ervoor nodig is om dit te realiseren.

Persoonlijk
Mooi gereedschap, unieke materialen en moderne kleuren zijn hiervoor bepalend. De mogelijkheid tot expressie van je persoonlijkheid in jouw keuze is essentieel bij de nieuwe generatie tuinierders. Tegenwoordig zit niemand meer te wachten op tuinen vol met klassiek groene tuinonderdelen, en blauw-oranje spullen van Gardena. Het assortiment moet daarom onderscheidend zijn tegenover de traditionele markt. Het assortiment van de Moestuinwinkel is uniek en onderscheidend en sluit daarmee aan op een nog onvoorziene behoefte.