Gratis verzending boven de €50,-
Verzending binnen 1 werkdag

Mijn Winkelwagen

De winkelwagen is leeg

We hebben waarschijnlijk echt wel wat je zoekt!

Bekijk anders eens deze collecties

3 leuke gerechten met eetbare Paddenstoelen

bereiding: 15 minuten

🍲 Fluweelzachte Nameko-Miso Soep

Nameko’s hebben een unieke, lichtgelige hoed en een glibberige textuur die een heerlijke binding geeft aan soepen. Ze maken de soep mooi glanzend en extra romig – een echte Japanse klassieker!

Ingrediënten:

  • 200 g nameko-paddenstoelen
  • 750 ml dashi- of groentebouillon
  • 3 el witte miso
  • 1 blok tofu in kleine blokjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • Scheutje sojasaus

Bereiding:

  1. Verwarm de bouillon en voeg de nameko’s toe, laat 5 minuten zachtjes koken.
  2. Roer de miso los in een beetje warme bouillon en voeg toe (niet laten koken).
  3. Voeg tofu en sojasaus toe en verwarm kort mee.
  4. Garneer met lente-ui en serveer meteen.

bereiding: 15 minuten

🥩 Lion’s Mane 'Steak' met Knoflookboter en Rozemarijn

Lion’s Mane heeft een stevige, vlezige structuur en wordt vaak de “zeevruchtenpaddenstoel” genoemd. Gebakken krijgt hij een licht nootachtige, kreeft-achtige smaak. Perfect voor een indrukwekkend, vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten:

  • 2 grote Lion’s Mane paddenstoelen
  • 50 g roomboter
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 takje rozemarijn
  • Olijfolie, zout, peper

Bereiding:

  1. Snijd de Lion’s Mane in dikke plakken en dep droog.
  2. Bak op middelhoog vuur in olijfolie tot goudbruin (ca. 4 min per kant).
  3. Voeg boter, knoflook en rozemarijn toe en bedruip de plakken met de gesmolten boter.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

bereiding: 10 minuten

🥟 Knapperige Gele Oesterzwam Mini-Taco’s

De gele oesterzwam geeft deze snack een vrolijke kleur én een heerlijke bite. Perfect als borrelhapje of als lichte zomerse lunch.

Ingrediënten:

  • 200 g gele oesterzwammen, in repen
  • Mini-taco schelpen of tortilla’s
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • Verse koriander

Bereiding:

  1. Bak de gele oesterzwammen in olijfolie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  2. Meng rode ui met limoensap voor een frisse topping.
  3. Vul de taco’s met de gebakken paddenstoelen, top met ui en koriander.
  4. Serveer direct, eventueel met een pittige chilisaus.

🍽️ Eet Smakelijk!

Kweeksets

Bekijk de collectie